skip to Main Content

Despre profesoară

Bună, numele meu este Nina Maria Nielsen-Preda si sunt profesoară nativă de limba daneză. M-am născut în Danemarca și am crescut într-un orașel lângă Copenhaga. În 2010 am absolvit un Master in Psihologia Utilizării Limbajului la Facultatea de Limbi Straine la Universitatea din Copenhaga. De tânără am fost pasionată de limbile straine (italiană, engleză, germană, franceză), părinții mei fiind profesori de limba rusă, engleză, psihologie si istorie. In perioada 2010-2013 am lucrat ca profesoară de limba daneză la diferite școli renumite din Copenhaga, am predat de asemenea și limba italiană deoarece mi-a plăcut să lucrez într-un mediu multicultural.

Perioada 2013 – 2023 a fost o perioada foarte activă, m-am mutat împreună cu soțul meu român în România la București, am predat limba daneză la Ambasada Regatului Danemarcei din București și am învățat limba română. În 2014 împreună cu soţul meu am înființat firma VIKINGRO pentru a oferi cursuri de limba daneză pentru români și limba română pentru danezi, atât copiilor, cât și adulților. În 2017 ne-am mutat la Braşov, un oraș foarte frumos aflat în inima Transilvaniei, ca să fim mai aproape de natură și pentru a descoperi tradițiile românești. În perioada 2020 – 2023 ne am relocat inapoi în Danemarca împreuna cu copii, pentru că doream să-i învațăm si limba și tradițiile daneze și să fim din nou împreuna cu familia daneză. In plus mi-era dor de bicicleta mea din Danemarca, de straziile curate bine organizate și marcate pentru biciclete, de mâncarea specifică (pâinea de secară, somon, terci, renumitele sandwichuri ‘’smørrebrød’’, atmosfera linistită de pe strada și din societate, dar și de faptul că marea este mereu aproape de oraş.

În 2023 ne-am întors inapoi în România, la Brașov pentru a continua cursurile de limba daneză pentru români, pentru a dezvolta noi proiecte si parteneriate în România in domeniul educatiei, unde este mai multă nevoie comparativ cu Danemarca. Si ca să fiu sinceră, mi-a fost dor și de societatea activă și prietensoasă din România, de munți și natură, mâncarea gustoasă și diversificată, de vremea insorită şi de oamenii speciali pe care i-am cunoscut aici.

Descrierea cursurilor

Oferim cursuri de limba daneză pentru grupuri în clasă sau cursuri individuale, aici în Brașov sau cursuri Online. Profesoara are experiență în predarea limbii daneze pentru străini, la diferite renumite școli de limba daneză din Copenhaga. Acum profesoara predă limba daneză în România, direct în româneşte! Profesoara daneză vorbește limba engleză și limba română, și a creat un material inspirat din cele mai bune manuale de limba daneză, adăugând, desigur, un glosar în limba daneză / română.

Cursul se adresează tuturor categoriilor de persoane indiferent de vârsta şi nivelul de educaţie, chiar şi pentru copii de la vârsta de 5 ani. Materialele de curs sunt create pe categorii de vârstă şi nivel de educaţie. Primele module se concentrează asupra limbii orale, dialogului și pronunției, considerând acestea un pic mai grele în limba daneză în comparație cu alte limbi străine.

Pentru a sprijini fluența pronunției, cursul include citirea și ascultarea cu scopul de a înțelege mesajul principal. Accentul este pus pe vocabular, exerciţii folositoare şi structura limbii. Cursurile sunt interactive, provocatoare și distractive, în așa fel încât cursanţii vor fi relaxați şi motivaţi să înveţe cu plăcere limba daneză.

Cursanţii pornesc de la un nivel de începător unde învaţă să se prezinte, pot să suțină dialoguri utile și să folosească expresii.  Apoi continuă până la un nivel mediu unde vor putea susţine aproape fluent orice conversaţie de zi cu zi cu un nativ danez. La finalul cursurilor cursantul se poate exprima oral şi în scris la un nivel academic apropiat de vorbitorii nativi. 

La sfârșitul fiecărui modul de curs cursanţii vor susţine un test și vor primi o diplomă în limba daneză şi o diploma în limba română.

MODULE CURS

Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL) este un standard internaţional pentru definirea abilităţilor lingvistice.

ÎNSCRIERI – DETALII CURS

ORGANIZARE CURSURI:

Cursurile sunt organizate în fiecare lună sau la cerere, în funcţie de numărul de participanţi. Numărul de cursanţi într-o clasă este de minim 3 și maxim 5 persoane. Cusurile în grup încep în momentul formării unor clase de minimim 3 cursanţi.
Cursurile de desfășoară de 2 ori pe săptămână, 2 ședințe de câte 2 ore.

Organizarea cursurilor FIZICE în locația noastră sunt suspendate, deoarece momentan ne relocăm cu spațiul pentru a deschide un nou birou in Brașov și posibil unul în București.

Organizarea cursurilor ONLINE se realizează oricând pentru persoanele care se află în alte oraşe sau chiar în alte ţări, cursul se predă pe o platformă online, în grupă de 3-5 cursanți sau individual.

Pentru înscrieri şi alte detalii vă rugăm să ne contactați.

CONTACT

Back To Top