skip to Main Content

Un pic despre profesoară

Bună, numele meu este Nina Maria Preda (înainte mă numeam Nina Fabricius-Bjerre) si sunt profesoară nativă de limba daneză. M-am născut într-un oraș micuţ situat în vecinătatea unui lac şi a unei păduri, la circa 25 de kilometri de Copenhaga. În copilărie am călătorit mult cu parinţii mei, iar după ce am crescut am trăit o perioadă în Italia, o perioadă în Africa și puțin în Mexic. La vârsta de 21 de ani m-am mutat la Copenhaga, iar la 22 de ani am început facultatea de limbi străine, limba și cultura italiană, apoi am făcut un Master in Psihologia Utilizării Limbajului.

  • 2010 – am început să lucrez ca profesoară de limba daneză şi italiană. Am lucrat la diferite școli renumite în Danemarca și mi-a plăcut să lucrez într-o comunitate multinațională şi multiculturală.
  • 2011 – m-am întâlnit cu soţul meu la Copenhaga. Știam foarte puține despre România şi despre limba română. El m-a introdus în comunitatea românească din Copenhaga, comunitate în care m-am simţit foarte bine. Primul lucru pe care l-am observat este că românii sunt foarte primitori şi le place să râdă.
  • 2013 – m-am mutat cu soțul meu în România, la București. Aici am început să predau limba daneză la Ambasada Regatului Danemarcei la București și să învăț limba română. Nu a durat mult până am apreciat România, deoarece este o țară foarte frumoasă, cu oameni foarte prietenoși și muncitori.
  • 2014 – împreună cu soţul meu am înființat firma VIKINGRO. Oferim cursuri de limba daneză pentru români și limba română pentru danezi. Mă bucur să dăm în acest fel posibilitatea oamenilor să călătorească și să muncească în altă țară. Predau atât copiilor, cât și adulților și îmi place sa văd oameni care știu să se dezvolte!
  • 2017 – ne-am mutat la Braşov, un oraș foarte frumos aflat în inima Transilvaniei. Mi-e dor doar de bicicleta mea din Danemarca, de pâinea de secară, de somon, curățenia şi organizarea de pe stradă, familia mea de acolo și desigur marea care este foarte aproape de oraş. Daca aş pleca din România mi-ar fi dor de munți, salamul de Sibiu, vara lungă şi călduroasă şi oamenii pe care i-am cunoscut, de noua mea familie din România şi de cursurile de limba daneză pe care le predau cu plăcere românilor.

Descrierea cursurilor

Oferim cursuri de limba daneză pentru grupuri în clasă sau cursuri individuale, aici în Brașov sau cursuri Online. Profesoara are experiență în predarea limbii daneze pentru străini, la diferite renumite școli de limba daneză din Copenhaga. Acum profesoara predă limba daneză în România, direct în româneşte! Profesoara daneză vorbește limba engleză și limba română, și a creat un material inspirat din cele mai bune manuale de limba daneză, adăugând, desigur, un glosar în limba daneză / română.

Cursul se adresează tuturor categoriilor de persoane indiferent de vârsta şi nivelul de educaţie, chiar şi pentru copii de la vârsta de 5 ani. Materialele de curs sunt create pe categorii de vârstă şi nivel de educaţie. Primele module se concentrează asupra limbii orale, dialogului și pronunției, considerând acestea un pic mai grele în limba daneză în comparație cu alte limbi străine.

Pentru a sprijini fluența pronunției, cursul include citirea și ascultarea cu scopul de a înțelege mesajul principal. Accentul este pus pe vocabular, exerciţii folositoare şi structura limbii. Cursurile sunt interactive, provocatoare și distractive, în așa fel încât cursanţii vor fi relaxați şi motivaţi să înveţe cu plăcere limba daneză.

Cursanţii pornesc de la un nivel de începător unde învaţă să se prezinte, pot să suțină dialoguri utile și să folosească expresii.  Apoi continuă până la un nivel mediu unde vor putea susţine aproape fluent orice conversaţie de zi cu zi cu un nativ danez. La finalul cursurilor cursantul se poate exprima oral şi în scris la un nivel academic apropiat de vorbitorii nativi. 

La sfârșitul fiecărui modul de curs cursanţii vor susţine un test și vor primi o diplomă în limba daneză şi o diploma în limba română.

MODULE CURS

Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL) este un standard

internaţional pentru definirea abilităţilor lingvistice. Citește mai mult aici.

ÎNSCRIERI – DETALII CURS

ORGANIZARE:

Cursurile sunt organizate în fiecare lună sau la cerere, în funcţie de numărul de participanţi.
Numărul de cursanţi într-o clasă este de minim 3 și maxim 5 persoane. Cusurile în grup încep în momentul formării unor clase de minimim 3 cursanţi.
Plata cursului se poate efectua și în 2 rate. Prima rată se va achita înainte de începerea cursului cu cel puțin 1 săptămână, iar a doua rată la jumătatea fiecărui modul.

LOCAȚIA:

Momentan organizarea cursurilor fizice în locația noastră sunt suspendate până la anularea tuturor restricțiilor COVID 19. Vă îndrumăm să mergeți la pagina de contact din site și să ne contactați pentru înscriere la cursurile ON LINE care se organizează în fiecare lună.

CURSURI ON LINE:

Pentru persoanele care se află în alte oraşe sau chiar în alte ţări cursul se poate preda online pe SKYPE, in grup de 3-5 cursanti sau individual. Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactaţi.

Pentru înscrieri şi alte detalii vă rugăm să ne contactați.

CONTACT

Telefon

(+4) 0754.595.752

E-mail

vikingro.office@gmail.com

Back To Top