skip to Main Content

Un pic despre profesoară

Bună, numele meu este Nina Maria Preda (înainte mă numeam Nina Fabricius-Bjerre) si sunt profesoară nativă de limba daneză. M-am născut într-un oraș micuţ situat în vecinătatea unui lac şi a unei păduri, la circa 25 de kilometri de Copenhaga. În copilărie am călătorit mult cu parinţii mei, iar după ce am crescut am trăit o perioadă în Italia, în Africa și apoi puțin și în Mexic. La vârsta de 21 de ani m-am mutat la Copenhaga, iar la 22 de ani am început facultatea de limbi străine. În fiecare zi mergeam cu bicicleta spre facultate și era o plăcere.
După facultate am făcut un master în Psihologie și din 2010 am început să lucrez ca profesoară de limba daneză şi italiană. Am lucrat la diferite școli renumite în Danemarca și mi-a plăcut să lucrez într-o comunitate multinațională şi multiculturală.
În 2011 m-am întâlnit cu soţul meu la Copenhaga. Atunci știam foarte puțin despre România şi despre limba română. El m-a introdus în comunitatea românească din Copenhaga, comunitate în care m-am simţit foarte bine. Primul lucru pe care l-am observat este că românii sunt foarte primitori şi le place să râdă.
În 2013 când aveam 32 de ani am plecat cu soțul meu la București. Aici am început să predau limba daneză la Ambasada Regatului Danemarcei la București și să învaț limba română.

Profesoara limba daneza

Mi-a placut foarte mult România pentru că este o ţară foarte frumoasă şi în general oamenii sunt muncitori și amabili.
În 2014, împreună cu soţul meu am deschis o firmă prin care oferim cursuri de limba daneză pentru români și limba română pentru danezi. Prin aceasta aş vrea să dăm posibilitatea oamenilor să călătorească și să învețe despre altă cultură și felul de a trăi. Predau atât copiilor, cât și adulților și îmi place sa văd oameni care știu să se dezvolte! Acum ne-am mutat la Braşov, un oraș foarte frumos aflat în inima Transilvaniei.
Mi-e dor doar de bicicleta mea din Danemarca, de pâinea de secară, de somon, curățenia şi organizarea de pe stradă, familia mea de acolo și marea care este foarte aproape de oraş. Daca aş pleca din România mi-ar fi dor de munți, salamul de Sibiu, vara lungă şi călduroasă şi oamenii pe care i-am cunoscut, de noua mea familie din România şi de cursurile de limba daneză pe care le predau românilor.

Cursuri de LIMBA DANEZĂ cu profesor danez nativ

Oferim cursuri pentru grupuri în clasă, cursuri individuale și cursuri ON-LINE. Profesoara este tânără şi este vorbitoare nativă de limba daneză, cu o diplomă de master în limbi străine și psihologie. Profesoara are experiență în predarea limbii daneze pentru străini, la diferite renumite școli de limba daneză din Copenhaga.
Acum, în România profesoara le predă românilor limba daneză în româneşte! Profesoara daneză vorbește limba engleză și limba română, astfel a creat un material inspirat din cele mai bune manuale de limba daneză, adăugând, desigur, un glosar în limba daneză / engleză / română.

DESCRIERE CURS

Cursul se adresează tuturor categoriilor de persoane indiferent de vârsta şi nivelul de educaţie, chiar şi pentru copii de la vârsta de 5 ani. Materialele de curs sunt create pe categorii de vârstă şi educaţie.
Cursul susţine acuratețea limbajului, concentrându-se în primele module pe dialoguri şi pe pronunţie, forma orala a limbii daneze fiind mai dificilă faţă de alte limbi străine.
De asemenea, pentru a sprijini fluența pronunției, cursul include citirea și ascultarea cu scopul de a înțelege mesajul principal. Accentul este pus pe vocabular, exerciţii folositoare şi structura limbii.
Cursurile sunt interactive, provocatoare și distractive, în ața fel încât cursanţii vor fi relaxați şi motivaţi să înveţe cu plăcere limba daneză.
Cursanţii pornesc de la un nivel de începător unde învaţă să se prezinte, învaţă expresii şi dialoguri utile, apoi continuă până la un nivel mediu unde vor putea susţine aproape fluent orice conversaţie de zi cu zi cu un nativ danez. La finalul cursurilor cursantul este în situaţia de a se exprima şi comunica în scris şi oral la un nivel academic apropiat de vorbitorii nativi. La sfârșitul fiecărui modul de curs cursanţii vor susţine un test și vor primi o diplomă în limba daneză şi în limba română.

MODULE CURS

ÎNSCRIERI – DETALII CURS

ORGANIZARE:

Cursurile sunt organizate în fiecare lună sau la cerere, în funcţie de numărul de participanţi.
Numărul de cursanţi într-o clasă este de minim 3 și maxim 5 persoane. Cusurile în grup încep în momentul formării unor clase de minimim 3 cursanţi.
Plata cursului se poate efectua și în 2 rate. Prima rată se va achita înainte de începerea cursului cu cel puțin 1 săptămână, iar a doua rată la jumătatea fiecărui modul.

PROGRAM:

Cursurile se organizează în timpul săptămânii de LUNI – VINERI, dimineaţa între orele 9:00-12:00 și după amiaza între orele 16:00 – 19:00, precum și în weekend SÂMBĂTA între orele 09:00 – 15:00.

LOCAȚIA:

Locaţia unde se organizează cursurile se află în Brașov şi este situată la sediul firmei noastre din Strada Aurora nr.7 (vezi harta).

CURSUL ONLINE:

Pentru persoanele care se află în alte oraşe sau chiar în alte ţări cursul se poate preda online pe SKYPE, însă doar individual. Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactaţi.

Pentru înscrieri şi alte detalii vă rugăm să ne contactați.

CONTACT

Telefon

(+4) 0754.595.752

E-mail

vikingro.office@gmail.com

Back To Top